On Swedish Eyes I publish texts about my first encounter with California, and my life in USA.

tisdag, april 10, 2007

Oakland by the bay


I helgen akte Snyggos familj hem och vi passade pa att gora utflykt pa egen hand igen. Helgens utflykt gick till Oakland som ligger i hojd med San Francisco - men pa andra sidan bukten.

Vi har flera ganger akt genom Oakland pa vag nagon annastans. Nar man gor det verkar staden bara besta av en gigantisk motorvag och en lika gigantisk hamn. Man ser massor av stora hamnkranar nar man susar forbi. Nar man tog sig tid att aka in i staden blev bilden lite annorlunda. Vi borjade i och for sig med att hamna i ett omrade dar man kande att man sakert kan bli offer for drive-by-shooting (det fanns skotthal i fonsterrutor och kvarteren var val inte de basta som man sett).

Men sedan hittade vi det mysiga Jack London-torget vid vattnet (han bodde tydligen i Oakland ett tag), Chinatown (haftigare mataffararer an pa turistgatan i Chinatown i San Francisco - bl.a. fanns har varldens minsta bananer) och flera mysiga flanérargator (bl.a. en med en mycket trevlig musikaffar). Oakland ar klart vart ett besok - om man vet vart man ska aka.

Inga kommentarer: