On Swedish Eyes I publish texts about my first encounter with California, and my life in USA.

söndag, juli 15, 2007

Chelsea - Club America


Nar jag flyttade hit trodde jag nog inte att jag skulle se internationell fotboll har. Eller "soccer" som amerikanerna kallar det. "Fotball" ar nar overdimensionerade pojkar i stora skydd springer med en oval boll i famnen och forsoker sla ihjal varandra (eller nagot sadant).

Det engelska storlaget Chelsea ar just nu i Kalifornien. Mest ar det nog for att de ska spela mot Beckhams nya lag LA Galaxy i Los Angeles i veckan. Men de passade igar aven pa att spanna musklerna mot det mexikanska Club America som ar ett av den amerikanska kontinentens stora. Club America har vunnit mexikanska ligan 10 ggr, och kom 2006 fyra i FIFA Club Wold Cup.

Matchen spelades infor drygt 47 000 personer pa Stanford Stadium. Eftersom vi satt nara den mexikanska klacken var stamningen pa topp (se bilden - kul att se att folk verkligen kan hoppa och skrala och skjuta raketer i tva timmar). Den sjonk dock nagot nar Chelsea gjorde sitt andra mal, och darfor sa smanigom vann.

Jag kande nog inte igen nagon av de mexikanska spelarna, men forvanansvart manga i Chelsea. Det var faktiskt coolt att sitta dar och se Cole, Lampard, Makélélé, Shevchenko, Terry, och inte minst Drogba spela boll. Man sag snabbt varfor den sistnamnda nyligen utsags till afrikas basta spelare. Ytterligare en stamningshojare var att vi aterigen var pa Stanford Stadium - den arena dar Sverige motte Rumanien i kvartsfinalen i det ur svenska ogon sett legendariska fotbolls-VM 1994.

Inga kommentarer: