On Swedish Eyes I publish texts about my first encounter with California, and my life in USA.

onsdag, januari 24, 2007

En gigantisk parkeringsplats?

Den fina bilen och jag har varit på utflykt idag. Bara en liten bit bort ligger San Antonio shoppingcentrum. Dit akte vi. Men ar det ett shoppingcentrum? Eller en stor parkeringsplats/lekpark dar bilar kan traffa sina bilkompisar? Ett shoppingcentrum för mig är ett stort hus (en galleria, typ) med parkeringsplatser runt omkring. Inte har. Har ar ett shoppingcentrum en stor parkeringsplats med utspridda byggnader runt omkring.

Val dar gjorde jag som i Sverige: Jag parkerade bilen och borjade vandra mellan affarerna for att kolla utbudet. Det ska man inte gora. Eftersom det ar en stor parkeringsplats riskerar man att bli overkord i varje gathorn. Trust me. De riktiga amerikanerna gar namligen inte mellan affarerna. De aker bil. Man gor helt enkelt upp en rutt, och sa kor man mellan de affarerna som man vill besoka. Det ar nog darfor som det ligger ett kaffestalle i ena hornet av omradet. Da kan man kopa sig sin kaffe dar, satta den i sin cup-holder (pa nya bilar ar dessa dessutom "illuminated" - sa att man kan hitta dem i morkret), och kora mellan affarerna.

Som svensk har man svart att forsta det. Det vore en sak om det var minusgrader och snoade smaspik, men sa ar det ju inte har. Med skinande sol och termometern runt 55 (Fahrenheit) tar man som svensk bara pa sig en liten troja och promenerar mellan affarerna. Med livet som insats.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Sverige tar man numera plogbilen mellan affärerna....